Från IIS webbplats:

Rapporten ”Eleverna och internet 2015” är en fördjupning av undersökningen ”Svenskarna och internet 2015” (som ges ut senare i höst) och baserar sig på den primärdatainsamling som gjordes under första halvåret 2015. Totalt intervjuades 3 200 personer varav 446 var i åldern 11-19 år.

Bakom rapporten står Internetstiftelsen i Sverige, IIS, en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige.

Rapporten är ett samarbete mellan två av IIS internetutvecklingsområden, Internet i skolan och Statistik och fakta.

Inom området Internet i skolan driver IIS skolsatsningen Webbstjärnan där lärare och elever får lära sig att skapa webbplatser av valfritt skolarbete. Webbstjärnan har även en kursportal med gratis webbkurser om olika aspekter av internet och internetanvändning.

Inom området Statistik och fakta driver IIS portalen internetstatistik.se där vi samlar aktuell och tillförlitlig statistik om internet i Sverige. Varje år produceras även en rad egna rapporter inom området.

Författare

”Eleverna och internet 2015” är skriven av Kristina Alexanderson, chef Internet i skolan, IIS och Pamela Davidsson, chef Statistik och fakta, IIS.

Ladda ner

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 07.29.06

Tryck på bilden för att ladda ner rapporten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s