messages_macro_dark_hero

Som en del av er säkert vet så cirkulerar just nu en bugg till Apple´s iOSs om gör att telefonen eller iPaden kan krascha.

Vad gör buggen?

Om en speciell, kort textsträng skickas till din telefon i ett textmeddelande så kan meddelandefunktionen krascha och telefonen att starta om.

För det mesta är det bara  irriterande att iOS verktyget rebootar men tester har visat att meddelandefunktionen helt slutar att fungera. Då kan det hända att hela telefonen måste återställas från en säkerhetskopia eller till fabriksinställning.

Är det här ett virus?

Inte alls. Inte heller är det en trojan, mask eller någon form av skadligt program överhuvudtaget. Om så hade varit fallet hade kraschade telefoner kunnat manipuleras att skicka texten vidare till andra och på så sätt sprida sig själv. Det hade varit betydligt värre.

Hur allvarligt är det här?

Ingen information stjäls, bara i sällsynta fall uppstår permanenta problem. Skadan kan inte sprida sig vidare på egen hand som ett virus. Buggen är alltså mindre allvarlig än många säkerhetshot som får mindre uppmärksamhet.

Vad kan jag göra för att skydda mig?

Problemet ska försvinna om du stänger av notiser (Klicka Inställningar>Notiser>Meddelanden och välj bort ”Tillåt notiser”), även om det är irriterande.

Apple har utlovat att skicka ut en lagning, så det bästa tipset är att hålla utkik efter en uppdatering av telefonen och installera den så snart som möjligt.

OBS ! Ni som skickar detta till varandra bör dock sluta med detta då det skapar irritation, oro och tar tid från det man ska hinna med.

Källa:DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s