kodcentrum-share

Välkommen till Kodcentrum!

Kodcentrum är en ideell förening som via våra kodstugor erbjuder barn och unga gratis kunskap om kodning – ett av framtidens viktigaste arbetsverktyg.

Den 3 februari börjar en ny termin med Kodcentrum för nybörjarare på Carlssons Skola.  Terminen pågår vid 15 tillfällen, en timma i veckan fram till och med 26 maj, med uppehåll sport- och påsklov.

Kodstugorna vänder sig till alla barn och unga mellan 9-13 år som är intresserade. Det krävs inga förkunskaper att delta och man behöver inte ha med sig en egen dator. I kodstugorna hjälper duktiga kodare till att introducera barnen i programmeringsspråket Scratch. Scratch är ett programmeringsspråk som syftar till att lära ut grunderna till programmering genom att skapa interaktiva berättelser, spel och animationer. Här kan du läsa mer om Scratch som är framtaget av MIT Media Lab.

Kodcentrum är grundat av Johan Wendt, social entreprenör och grundare av Mattecentrum. Kodcentrum sponsras av Spotify, Informator och Vinnova som är med och möjliggör att fler barn och unga i Sverige kan introduceras till programmering.

Här kan du se ett inslag från när Johan Wendt, en av Spotify’s grundare Martin Lorentzon och Vendela Calder som deltar i en av våra kodstugor medverkar i Gomorron Sverige.
 
Tid: Tisdagar kl 17.00-18.00
Plats:  Carlssons Skola
Datum:  Vecka 6-22, med uppehåll för sportlov 9 och påsklov vecka 15.

Begränsat antal platser. Anmälan öppnar fredag 12 /12  på Kodcentrums hemsida. Här kan du göra din anmälan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s